Briefwisseling met de Gemeente

Ga naar beneden

Briefwisseling met de Gemeente

Bericht  jan en barbera op za mei 10, 2008 10:39 pm

Beste Kavelnemers,
Wij hebben op 2 mei een brief naar de Gemeente gestuurd naar aanleiding van het onbeantwoord blijven van onze brief van 21 januari. De brief van de heer Voerman van 13 maart was een algemene brief gericht aan alle toekomstige bewoners van Waterhoven-west. Op 6 mei hebben wij van B&W bericht ontvangen dat onze brief is ontvangen en is geregistreerd onder nummer Postboek 2008/1021 en dat de heer Voerman voor 3 juni (2008?) zal reageren. Om het geheugen op te frissen, wij hebben ons beperkt en 4 punten uit de brief van de heer Voerman gelicht en daarbij vraagtekens geplaatst, te weten:
1e dat volgens de heer Voerman door allerlei oorzaken stagnatie is opgetreden bij het bouwrijp maken van het project. Hierbij geeft hij aan dat de grond nog niet bouwrijp was ten tijde van levering (in ons geval 14 december 2007). Voor levering van grond geldt een ander fiscaal regime, te weten 6% overdrachtsbelasting ipv 6% BTW.
2e dat de heer Voerman aanvoert dat door problemen rondom de molen de ontwikkeling is vertraagd en tot planaanpassingen heeft geleid (voltooid?). Het is niet aannemelijk dat deze problemen (?) na 14 december 2007 zijn ontstaan. De Gemeente heeft ons niet bericht dat er problemen zijn, laat staan dat majeure aanpassingen worden doorgevoerd. In de door ons op 8 februari 2007 getekende reserveringsovereenkomst is niets daarover vermeld, evenmin in de door ons op 14 oktober 2007 getekende conceptovereenkomst, en is ook niet aan de notaris doorgegeven tijdens het passeren van de koopakte, sterker nog aan deze akte is een bijlage gehecht waaruit duidelijk blijkt dat de groenstroken aan de kop van de Waterhoven en ten oosten van de Gertshof staan aangegeven.
3e dat volgens de heer Voerman nu wordt gewerkt aan een herzienning van het bestemmingsplan. Uit zijn brief valt te lezen dat sprake is van een planologische verslechtering, immers meer woningen, minder groen, andere plaats van trafo bouwhoogte, en wellicht nog meer. Wij hebben (nog) geen inzage in de voorgestelde wijzigingen. Eind maart ben ik bij de Gemeente geweest en heb de wijzigingen opgevraagd, maar de ambtenaar kon mij niets geven.
4e dat volgens de heer Voerman nu hard wordt gewerkt aan de planning, zoals aanleg van bouwstraten, aanleg van riolering week 17 en aanleg Nutsvoorzieningen week 22 (1 juli). Volgens onze waarneming wordt deze planning niet gehaald

Wij zijn reuze benieuwd naar de reactie van de heer Voerman. Zodra hij ons heeft bericht laten wij het weten. wordt dus vervolgd.

Met betrekking tot de voortgang van ons huis kunnen wij berichten dat de komende week gemetseld gaat worden en dat tot op heden door de bouwer geen vertragingen zijn gemeld. Hartelijke groet en fijne Pinksterdagen,
Jan & Barbera (Kavel 9)

jan en barbera

Aantal berichten : 3
Registration date : 12-03-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum